Amadeus Galt

Panthandlare i tajt frack

Description:

Denna affärsman håller oftast till kring det centrala torget där han antingen basunerar ut de nyaste fynden eller schackrar med allt från långresta handelsfolk till det lokala utbudet. Han är så ikonisk att han är omöjlig att missa – en fet galt på 160 pannor iklädd en tajt frack med en välputsad höghatt på toppen. Allt skriker att han försöker gå och agera som en tvättäkta människa, något som skulle varit rent ut komiskt om inte hans muskler spänner ut kläderna mer än fettet. Om han går någonstans följer alltid hans trogna vandringskäpp i massiv fornmetall med.

Bio:

Han vandrade in med en näve fornskrot för blott tio år sen till Muskö från att bo norröver i Zonens rand, eller som han själv kallar det “i en jävla håla”, då han slog upp en pantbod som tog emot prylar från muttar som behövde lite extra kapsyler. Sen dess har den på ytan nästan legitima verksamhet som panthandlare växt till att omfatta beskyddarverksamhet, kallhjärtad utpressning och allehanda brottslighet som kan gynna hans position i Muskö.

Det tycks som det råder ett kallt klimat mellan honom och Kommissionen men då det inte förekommit några direkta sanktioner mot Amadeus så förutsätter de mer insatta att det egentligen inte är något mer än lite ont blod. Faktum är att det är helt felaktigt då han har långtgående planer på att börja konkurrera med den alltjämt övermäktiga Kommissionen. Bit för bit använder han alla medel som står till buds utom direkt konflikt för att blöda dem på makt och resurser samtidigt som han cementerar sin egen. Om han kommer lyckas så kommer hela maktbalansen i Muskö förändras från rötterna men om han misslyckas så kommer han sluta upp, likt alla andra före honom, som föda till amöborna.

Amadeus Galt

Projekt Mutant Barkefors